Når vi skifter væk fra sommertiden søndag den 30/10, får vi en ekstra time. Pensionsbranchen opfordrer danskerne til at bruge den ekstra tid, til at lave et pensionstjek. Men de selvstændige sparer for lidt op.

Pensionsbranchens medlemmer holder telefonåbent, så man på søndag den 16. oktober kan ringe til sit pensionsselskab mellem klokken 11-14 og spørge til pensionen. Med sit NemId i hånden, kan man forinden slå op på pensionsinfo.dk og der få et overblik over sine ordninger.

 

Selvstændige bagud
94 procent af danskerne har en pensionsopsparing, men de selvstændige er stadig bagud, når det gælder om at spare op. Hvad skal man som selvstændig gøre, for at få styr på pensionen, når ikke kun indtægterne svinger, men reglerne også hele tiden bliver lavet om?

 

 

 

Alderspensionen, der ellers var et oplagt valg for selvstændige under topskattegrænsen, men fordi der ikke modregnes i folkepensionen, vil regeringen nu helst af med denne ordning. Derfor foreslår regeringen, at der fremover kun bliver mulighed for at sætte 5.000 kroner ind på alderspension hvert år. I stedet får vi sikkert en ny alderspensionslivrente. Der er ikke fradragsret for indskuddet, tilsvarende er udbetalingen skattefri.

Hvad kan man så gøre nu?
Der er dog fortsat et hensyn – nemlig hensynet til, at man faktuelt har brug for nogle penge, når man pensioneres, og at virksomheden ikke altid kan sælges for det, man har gået og håbet på. Nedenfor følger nogle eksempler på emner, der kan indgå i vurderingen om sin pensionsordning.

 

 

 

  • Der er stadig muligt at indskyde 28.900 kr., uden fradragsret på aldersopsparingsordning

 

  • Der kan sættes 52.400 kroner ind på en ratepension

 

  • 30 procent-reglen eksisterer stadigvæk. Godt nok kan man ikke længere sætte ind på en ratepension via 30 procent ordningen, men den kan stadig bruges til livrenter

 

  • Ophørspension: Hvis virksomheden sælges og giver et provenu (herunder ved skattepligtig virksomhedsomdannelse), kan der sættes penge ind på en ophørspension, hvis de øvrige betingelser er opfyldt.

 

  • Opsat pension hvis ejerlederen har mod på, at tage nogle ekstra år på arbejdsmarkedet, før folkepensionen begynder at blive udebetalt.

 

Konklusion
Tjek din pension på
pensionsinfo.dk og efterfølgende din revisor for, at få en konkret vurdering af dine muligligheder og behov.

 

Tilmeld nyhedsbrev

 

Tilmeld nyhedsbrev

Navn 
email 
    

JL Revisorer ApS

Majsmarken 1

7190 Billund

76 60 22 66

 

John Tranums Vej 25

6705 Esbjerg Ø

76 60 22 66

 

Email: info@jl-revisorer.dk


Følg os på facebook